В ЯНВАРЕ ДК "УКРТРАНСГАЗ" РЕАЛИЗОВАЛА 31,76 МЛН. КУБ. М ГАЗА В КАЧЕСТВЕ МОТОРНОГО ТОПЛИВА По оперативным данным в январе 2007 года ДК "Укртрансгаз" реализовала через собственную сеть автомобильных газонаполнительных компрессорных станций (АГНКС) 31,76 млн. куб. м природного газа в качестве моторного топлива. (укр.)

Використання таких об'ємів стисненого природного газу в якості моторного палива для автомобільного транспорту дозволило вивільнити біля 29,38 тис. тон рідкого моторного палива та значно зменшити забруднення навколишнього середовища.

У січні 2007 року мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" функціонувала надійно та безперебійно.

Україна - одна з провідних держав світу щодо використання природного газу на автомобільному транспорті. Мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" складається з 89 станцій, які спроможних забезпечити природним газом в якості моторного палива до 100 тис. автомобілів. Станції розміщені у всіх областях України. Найбільша кількість АГНКС знаходиться у Донецькій (13), Київській (9) та Львівській (9) областях. Українська мережа АГНКС має зв'язок з відповідною мережею сусідніх країн, що дає можливість забезпечити роботу вантажного автотранспорту на міжнародних лініях. Заміна на автотранспорті рідких моторних палив стисненим природним газом є одним із важливих засобів захисту довкілля від оксидів вуглецю, азоту та свинцю. Використання стисненого природного газу в якості моторного палива також є економічно вигідним.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".